Zeleninové lazaně Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

250 g lazaní
250 g rajčat
40 g másla
30 g hladké mouky
500 ml mléka
200 g sýru gorgonzola
250 g řapíkového celeru
2 cibule
2 lžíce oleje
500 g špenátu
200 g žampionů
4 lžíce smetany
50 g slunečnicových semínek
sůl
pepř

Postup

Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm mouku, přilijeme mléko, sýr a necháme jej na mírném ohni rozpustit. Osolíme a opepříme.

Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s celerem ji osmahneme na oleji. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme ve zbylém oleji. Přidáme očištěný špenát.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do zapékací mísy nalijeme trochu omáčky. Ve vrstvách klademe do mísy střídavě lazaně, rajčata, cibuli a celer, žampiony a špenát a zaléváme omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme po dobu 50 minut.