Recepty na jídla z vajec


Kořeněná vejce PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

6 vajec
1200 ml vody
1 malá cibule
1lžíce oleje
2 stroužky česneku
½ lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
½ lžičky pomerančové kůry nastrouhané na delší proužky

Postup

Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout. Pak je oloupeme a ze všech stran jemně propícháme vidličkou, pokud možno souměrně. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí osmažíme na trošce oleje doměkka. Přidáme vejce, nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru, přilijeme vodu a vaříme. Vejce jsou hotová, když se voda zcela odpaří - chuť a vůně surovin pronikne do vajec. Upravíme je na talířky a ozdobíme proužky pomerančové kůry.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 8 z 19