Recepty na jídla z vajec


Zastřená parmská vejce PDF Tisk
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

4 vejce
4 plátky parmské šunky
60 g másla
ocet
1 krabička čerstvé rokety
sůl
4 lžíce strouhaného parmazánu

Postup

V hrnci přivedeme k varu vodu s octem v poměru 8:1, osolíme ji a rozklepneme do ní o okraj hrnce postupně všechna vejce; lehce rozevřeme skořápku a vejce necháme sklouznout do vody a obracečkou se opatrně přesvědčíme, jestli se nepřichytila ke dnu. Vaříme je 3-4 minuty. Vejce můžeme také rozklepnout do větší naběračky ponořené do vody. Uvařená vejce vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme okapat a rozdělíme na talířky. Ke každému vejci naaranžujeme plátek šunky, roketu a posypeme parmazánem. Hned podáváme.
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Další > Konec >>

Strana 11 z 19