Selská omeleta s rajčaty Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
100 g prorostlé slaniny
100 g cibule
500 g brambor
1 svazek pažitky
5 vajec
5 lžic mléka
3 malá rajčata
sůl, pepř

Postup

Brambory uvaříme ve slupce (nejlépe den předem, ještě horké je oloupeme, necháme vychladnout a v mikrotenovém sáčku dáme do ledničky). Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky. Pažitku nasekáme nadrobno. Slaninu necháme na velké pánvi vypéci dokřupava. Brambory nakrájíme na plátky o síle asi 1 cm a rozložíme je rovnoměrně na slaninu. Po obou stranách je dozlatova opečeme. Přidáme cibuli a vše krátce zapečeme. Mezitím v misce dobře rozkvedláme vejce s mlékem, trochou soli a pepře. Rajčata pokrájíme na plátky. Vajíčka nalijeme na brambory tak, aby je zakryla v rovnoměrné vrstvě. Při nízké teplotě je necháme ztuhnout. Omeletu ozdobíme rajčaty a posypeme pažitkou.
Příloha: hlávkový salát s krémovou omáčkou z jogurtu s bylinkami