Čajová vejce Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

15 vajec
1,5 l vody
3 lžíce černého čaje
3 lžíce sójové omáčky
3 badyány
1 lžička skořice
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
1 lžička zázvoru

Postup

Vajíčka uvaříme nahniličko, tj. 6 až 8 minut a ochladíme studenou vodou. Každé vejce lžící po obvodu skořápky naklepeme a trochu propícháme vidličkou. Skořápka by měla popraskat, ale nesmí se odlupovat, musí držet pohromadě.
Pak si připravíme nálev:
Do většího hrnce dáme vodu, přidáme černý čaj, sójovou omáčku a koření. Do nálevu vložíme vejce tak, aby byla celá ponořena. Vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme z ohně a vejce necháme v nálevu vychladnout a do druhého dne je necháme ještě marinovat.
Před podáváním vejce oloupeme. Pod skořápkou se objeví mramorovaný bílek.
Pokud vejce nespotřebujeme, můžeme je uchovat ponořené v nálevu v chladničce několik dní.