Kořeněná omeleta Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

6 vajec
120 g tuku
60 g bílého jogurtu
5 lžic hladké mouky
4 lžíce nasekané cibule
2 lžíce nasekané pažitky
4 mletá semena kardamonu
¼ lžičky mletého pepře
¼ lžičky mletého koriandru
¼ lžičky soli

Postup

Vejce našleháme a smícháme s moukou, solí, cibulí, pažitkou, kardamonem, pepřem a koriandrem. Na pánvi rozpustíme tuk, vmícháme do něj jogurt a trochu osolíme. Pak do něj vlijeme vaječnou směs a pečeme, dokud vejce téměř neztuhnou. Pak omeletu přehneme na polovinu, dopečeme a znovu přeložíme. Hotovou omeletu nakrájíme šikmo na silnější řezy, upravíme na talíře a podáváme.