Špagety po selském způsobu Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 způsoby)
250 g špaget
500 g rajčat
200 g pórku
200 g mrkve
200 g cibule
100 g celeru
4 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
pepř
tymián
100 g strouhaného sýra (ementál, eidam)

Postup

Rajčata spaříme, sloupneme a rozčtvrtíme. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do většího hrnce dáme vařit 2 l vody se 2 lžícemi soli a necelou lžící oleje. Do vroucí vody vložíme špagety, 10 minut povaříme, pak zcedíme do síta a rychle propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a promastíme lžící másla. V kastrolu zahřejeme zbytek oleje, přidáme cibuli, mrkev a celr a 5 minut za stálého míchání restujeme. Přidáme rajčata a bez pokličky ještě 5 minut vaříme. Pórek vmícháme nakonec a povaříme asi 1 minutu. Směs osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Do zeleniny přidáme špagety, promícháme a povrch posypeme strouhaným sýrem.