Olomoucké ravioli Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

200 g Olomouckých tvarůžků
200 g polohrubé mouky
2 vejce
100 g hub (nejlépe hříbků)
200 ml smetany
1 lžička hladké mouky
1 vetší cibule
olej
kmín
sůl, pepř

Postup

Z mouky, vajec a soli vypracujeme tužší nudlové těsto, z něj vytvoříme malé taštičky. Plníme je kousky tvarůžků a okraje pevně stiskneme (můžeme použít formičku). Necháme v chladu odpočinout do druhého dne, potom je ve slané vodě uvaříme doměkka. Zatímco se ravioli vaří, připravíme si omáčku. Na oleji osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme pokrájené hříbky, osolíme, okmínujeme, opepříme a podusíme. Když jsou houby měkké, přilijeme smetanu, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky a za stálého míchání chvilku povaříme. Hotové ravioli rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.