Špagety s fazolkami a paprikou Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g linguine (plochých špaget, ale lze použít i klasické)
200 g zelených fazolek
1 červená paprika
1 malá červená feferonka
4 lžíce olivového oleje (na vaření a smažení)
3 stroužky česneku

Postup

Fazolové lusky opereme, podélně nakrájíme na tenké nudličky a 1 minutu povaříme v osolené vodě. Pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat. Papriku rozpůlíme, vyřízneme bílé přepážky a semeník, omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky. Feferonku také zbavíme semeníku, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Stroužky česneku oloupeme a nasekáme nadrobno. Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Na pánvi osmahneme v rozehřátím oleji česnek a feferonku. Přidáme papriku a dusíme asi 5 minut. Nakonec přidáme fazolky a krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme. Špagety scedíme, necháme okapat a vložíme do předehřáté mísy. Promícháme je s paprikovou směsí, rozdělíme na porce a hned podáváme.

Poznámka: pokud nechceme příliš ostré jídlo, místo feferonky přidáme ještě jednu červenou papriku.