Plněný encián Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:24

Suroviny

1 sýr encián
50 g smetanového sýra
1 lžíce nasekané pažitky
1 hlávkový salát
2 lžíce plněných zelených oliv

Náplň:
50 g smetanového sýra
50 g másla
50 g šunky
mletá červená paprika

Postup

Sýr rozkrojíme naplocho na 3 části. Připravíme náplň z jednoho smetanového sýra a másla, které vymícháme do pěny, přidáme nasekanou šunku, mletou papriku a promícháme. Náplní spojíme díly enciánu. Druhý smetanový sýr smícháme s pažitkou a natřeme jím boky enciánu. Olivy nakrájíme na kolečka a encián jimi ozdobíme a necháme ho na chladném místě hodinu odpočinout.
Encián podáváme rozkrájený na trojúhelníčky.