Žemlovka (zemlbába) Tisk
( 9 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

1 veka
500 ml mléka
500 g jablek
110 g pískového cukru
2 vejce
50 g rozinek
mletá skořice
vanilkový cukr
rozpuštěné máslo
moučkový cukr na posypání

Postup

Den starou veku nakrájíme na plátky a třetinu pokládáme na dno máslem vymazaného pekáče. V mléce rozšleháme vejce a třetinou přelijeme veku v pekáči. Oloupaná a jádřincu zbavená jablka nakrájíme na plátky a polovinu rozložíme na veku do pekáče. To celé posypeme polovinou cukru, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Na to skládáme další třetinu nakrájené veky, zalijeme mlékem s vejci, na to opět jablka a znovu posypeme cukrem, skořicí, vanilkovým cukrem a rozinkami. Skládání zakončujeme krajíčky veky, zalijeme zbývajícím mlékem s vejci, zakapeme rozehřátým máslem a dozlatova upečeme v troubě.
Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.

Ukazka

Žemlovka (zemlbába)