Švestky s mandlí v těstíčku se švestkovou omáčkou Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

100 g sušených švestek
asi 8 mandlí
50 ml rumu
těstíško
10 ml mléka
1 vejce
100 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
špetka soli
citrónová kůra
olej
omáčka:
80 g sušených švestek
50 ml vody
šlehačka
50 g moučkového cukru

Postup

Sušené švestky vypeckujeme a místo pecky vložíme ve vroucí vodě spařené a oloupané mandle. Naložíme je nejména na 1 hodinu do rumu. V mléce rozmícháme vejce, sůl, mouku a cukr a vymícháme dohladka. V těstíčku pak namáčíme švestky a hned je na rozpáleném oleji smažíme. Švestky na omáčku rozvaříme ve vodě doměkka, prolisujeme, přidáme k nim cukr a šlehačku. Osmažené švestky na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme podle fantazie mandlemi a případně i čerstvými švestkami.