Císařský trhanec Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

125 ml mléka
6 vajec
1 lžíce vanilkového cukru
250 g polohrubé mouky
100 g rozinek
špetka soli
máslo na pečení
moučkový cukr na posypání

Postup

Rozšleháme mléko, žloutky se solí a vanilkový cukr. Přimícháme polohrubou mouku a přidáme rozinky, které jsme nakrátko namočili do teplé vody a osušili. Bílky ušleháme do tuhého sněhu, který vmícháme do těsta.

Máslo si rozehřejeme v pekáčku a těsto do něj nalijeme. Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme 20 minut. Po 20ti minutách vyndáme z trouby a těsto natrháme na větší kousky, obrátíme a znovu dáme péct po druhé straně.

Trhanec dostatečně posypeme moučkovým cukrem. Cukr by se měl v pekáčku ještě trošku roztavit.