Fazolky na smetaně Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

500 g čerstvých nebo 1 sáček mražených fazolek
2 lžíce másla
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
1 kostka masoxu
200 ml zakysané smetany
vývar
1 lžička cukru
1 lžička octa
sůl

Postup

Čerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme vodou a necháme opakat. V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, zamícháme a přilijeme 500 ml vody, přidáme masox a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky a uvaříme je doměkka. Do smetany po lžičkách (aby se nesrazila) vmícháme horký vývar a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Dochutíme cukrem, octem a podle potřeby osolíme.
Příloha: vařené brambory a sázená vejce (v sekci Bezmasá jídla - Pokrmy z vajec)