Buchtičky se šodo Tisk
( 9 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

70 g cukru krupice
500 g polohrubé mouky
1 l mléka
70 g Hery
25 g droždí
2 žloutky
1 vanilkový pudink
špetka soli

Postup

Ohřejeme si mléko tak, aby bylo vlažné. Do hrnečku si poté připravíme nadrolené droždí smíchané se lžící cukru a zalijeme troškou mléka. Necháme asi 15 minut na teplém místě kynout.

V míse utřeme Heru s cukrem a se žloutky. Přidáme osolenou mouku a nakynutý kvásek. Do těsta postupně přidáváme mléko, celkem asi 250 ml a vypracujeme hladké těsto. Zpracované těsto necháme kynout přibližně 45 – 60 minut.

Po vykynutí těsta vymažeme pekáč a do něj klademe vytvarované buchtičky. Buchtičky vždy ze stran pomastíme, aby se k sobě nepřilepily. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Šodo připravíme jako pudink podle návodu na obalu, ale přidáme trošku více mléka.

Varianta: pekáč hodně vymažeme máslem a vysypeme nastrouhanými ořechy. Každou buchtičku před vložením do pekáče namočíme do rozpuštěného másla a obalíme v nastrouhaných ořechách. Hotové se po vyklopení z pekáče od sebe oddělí.

Ukazka

Buchtičky se šodo