Recepty na jídla z hub


Plněný houbový bochník PDF Tisk
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

800 g čerstvých hub (kozáky, hřiby)
100 g uzené slaniny
1 cibule
3 housky
2 dl mléka
2 vejce
drcený kmín
1 stroužek česneku
petrželová nať
sůl
mletý černý pepř
strouhanka
3 vejce uvařená natvrdo
olej
mletá červená paprika
1 dl zeleninového vývaru

Postup

Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, houby, dusíme, dokud se nevyvaří veškerá tekutina a necháme vychladnout. Přidáme v mléku namočené a vyždímané housky, jedno celé vejce a 1 žloutek, kmín, prolisovaný česnek, nasekanou nať, sůl, pepř, podle potřeby strouhanku a promícháme. Na dno vymazané formy rozetřeme část houbové směsi, vmáčkneme oloupaná vejce a přikryjeme zbytkem směsi. Natřeme bílkem rozšlehaným se solí a mletou paprikou, podlijeme vývarem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Během pečení poléváme šťávou.
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 18 z 20