Recepty na jídla z hub


Nadívané žampióny PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

10 větších žampiónů
80 g strouhanky
50 g másla
2 žloutky
troška zázvoru nebo maličko muškátového květu
petrželová nať
mléko podle potřeby
30 g másla na smažení nebo slaniny

Postup

Žampióny oloupeme a opatrně vyloupneme nožičky. Máslo utřeme se žloutky, osolíme, okořeníme, přidáme nasekanou petrželku a strouhanku. Je-li hmota příliš tuhá, přidáme mléko. Z nádivky uděláme kuličky a dáme je do kloboučků. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji v pekáčku, nebo v něm rozehřejeme máslo a na něj postavíme plněné houby a pečeme v troubě, dokud nádivka nezrůžoví a houby nezměknou.
Příloha: bamborová kaše nebo vařené brambory

Ukazka

Nadívané žampióny
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 15 z 20