"Hluchý" houbový guláš naší babičky Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

20 dkg točeného salámu
30 dkg hub - nejlépe čerstvých
sádlo
3 cibule
2 brambory
gulášové koření, paprika
čili paprička čerstvá (čili koření)
pepř, sůl, majoránka
hl. mouka
masox
zakysaná smetana - kelímek

Postup

Na sádle necháme zesklovatět cibuli, přidáme na kostky nakrájený kabanos a pokrájené houby a asi 10 minut restujeme.
Pak okořeníme pepřem, solí, gulášovým kořením, paprikou, nakrájenou čili papričkou a majoránkou a zalejeme asi litrem vody s kostkou masoxu.
Přivedeme k varu, dodáme nakrájené brambory a vaříme, dokud nezměknou.
Zatřeme vodou smíchanou s hladkou moukou, případně ještě dochutíme.
Na talíři dáváme doprostřed guláše lžičku kysané smetany.