Recepty na pokrmy z brambor


Francouzské brambory (skládané) PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 kg brambor
2-3 vejce
100 g tuku nebo oleje
250 ml mléka
200 g uzeného masa nebo měkkého salámu
20 g strouhaného sýra
sůl, pepř

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme trochu zchladnout a oloupeme. Nakrájíme je na plátky, které klademe do vymazané zapékací mísy ve vrstvách střídavě s masem nebo uzeninou nakrájenou na kousky. Každou vrstvu brambor pokropíme olejem nebo rozpuštěným tukem a osolíme. Povrch posypeme strouhaným sýrem a dáme péci do trouby, po 10 minutách brambory zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce se špetkou pepře a dáme znovu péci dorůžova.

Poznámka: Vrstvu uzeného masa nebo uzeniny můžeme proložit cibulí nakrájenou na kostičky.

Podáváme se sladkokyselými okurkami, rajčaty nebo zeleninovými saláty.

Ukazka

Francouzské brambory (skládané)
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 10 z 22