Recepty na pokrmy z brambor


Zapečené brambory se šlehačkou PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

syrové brambory-podle velikosti zapékací mísy
25 dkg gothaje v celku-nakrájíme na kousky
3 větší cibule-nakrájíme na půlkolečka
4 lžíce kečupu ( sladký )
4 lžíce sojovky Heinz
1 šlehačka
sůl,pepř

Postup

Zapékací mísu vymažeme olejem, poklademe kolečkama brambor, na to kousky gothaje, na to cibuli, osolíme opepříme, to opakujeme dokud neni mísa plná, podlejeme trochou vody, přiklopíme a pečeme.Když jsou brambory měkké,tak v hrnečku rozmícháme sojovku s kečupem( aby se to lépe rozlilo,dám pár kapek vody) a vlijeme, necháme to péct asi 3-5 min. odklopené a pak vlijeme šlehačku a necháme dalších 5 min. péct.

--je možné vynechat gothaj a na dno dát kuřecí řízky
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 2 z 22