Brambory na jehle Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

800 g středně velkých brambor
sůl
mletý černý pepř
kmín
200 g uzené slaniny
4 velké cibule
1 žlutá paprika
alobal

Postup

Brambory sůkladně opláchneme, nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Staninu nakrájíme na plátky velikosti brambor, cibuli na osminky a rozebereme na lupínky. Papriku nakrájíme na kostičky. Na dřevěnou špejli střídavě napichujeme brambory, slaninu, cibuli a papriku. Ražnici rozprostřeme na pekáč, podlijeme trochou vody, přikryjeme alobalem a v troubě vyhřáté na 220.C pečeme 30 minut.