Selské brambory Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

750 g brambor (nejlépe lojovitých)
400 g mletého masa
50 g slaniny
2 cibule
4 lžíce oleje
2 malé sterilované okurky
na špičku nože mletého kmínu
sůl, pepř
150 g kysané smetany
5 lžic nasekané pažitky

Postup

Den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě brambory (asi 25-30 minut). Scedíme je, necháme vychladnout a přikryté je dáme do chladna. Druhý den oloupeme cibuli, nadrobno ji nakrájíme, slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme ji v hlubší pánvi. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky a opékáme je na slanině. Přidáme polovinu cibule a ještě krátce opečeme. Osolíme, opepříme a podle chuti okmínujeme. Na oleji opečeme mleté maso dosypka, přidáme zbývající cibuli, osolíme a opepříme. Okurky rozpůlíme a s masem vmícháme do brambor. Ozdobíme pažitkou.
Podáváme s kysanou smetanou.