Cmunda (bramborák) Tisk
( 6 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

1 kg brambor
1 vejce
4-5 stroužků česneku
1 lžíce mléka
sůl
majoránka
1 lžička celého kmínu
1 lžíce hladké mouky
olej na smažení

Postup

Syrové brambory okrájíme a nastrouháme na jemném struhadle (můžeme použít kuchyňský robot). Dáme do mísy, slijeme z nich vodu a promícháme s mlékem (aby nehnědly). Přidáme očištěný a prolisovaný česnek, kmín a majoránku a vejce. Podle potřeby zahustíme těsto moukou. Osolíme.
Na pánvi rozpálíme olej a naneseme těsto, rozetřeme ho do tenčí placky. Pečeme na středním plameni dozlatova po obou stranách.

Varianta: do bramborákového těsta můžeme přimíchat na kostičky nakrájenou uzeninu.

Podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, v tom případě je smažíme na lívanečníku.

Ukazka

Cmunda (bramborák)