Bramborové vdolečky od hradecké babičky Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

300 g brambor
300 g hrubé mouky
40 g másla
40 g cukru
1 vejce
2 lžíce mléka
droždí

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Všechny přísady dobře nahřejeme. Těsto zaděláváme v míse, brambory zasypeme moukou a uprostřed uděláme ïůlek. Do vlažného mléka vmícháme droždí, vlijeme do ïůlku a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a změklé máslo. Vypracujeme těsto, z něho pak na vále děláme na pomoučněném válu vdolečky. Uprostřed každého uděláme palcem ïůlek. Vdolečky necháme kynout asi 2 hodiny zakryté utěrkou, pak je smažíme v oleji napřed ïůlkem dolů.
Na hotové vdolečky dáme do ïůlku marmeládu a případně zdobíme šlehačkou.