Panenské brambory Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

100g velkých a zdravých brambor
1 velká cibule
500 g tvarohu
100 g strouhaného parmezánu
trochu mléka
mletý prpř a sůl
zelená pažitka

Postup

Brambory omýt, očistit kartáčkem a na několika místech propíchat. Zabalíme do alobalu a alespoň 1 hodinu pečeme ve vyhřáté troubě.
Rozmícháme tvaroh s mlékem a strouhaným sýrem, osolíme, opatrně opepříme a vmícháme velmi jemně nakrájenou cibuli.
Z alobalu vyndáme upečené brambory, vidličkou je podélně rozkrojíme a vzniklý prostor naplníme tvarohovou směsí.
Zdobíme zelenou petrželkou.

Ideální nápoj je chlazené mléko :o)